GRAVHØJENE I ØRNEHØJ
Ørnehøj Golfklubs anlæg syd for Aalborg må betegnes som lidt af en mundfuld for de fleste – og særligt for gæster uden det store banekendskab.
Det kræver bestemt sin mand eller kvinde at få en god score i Ørnehøj Golfklub. Selvom banen ikke er vanvittig lang og måler 5.331 fra gul tee, skal der et godt banekendskab til for at komme ordentligt rundt.
Der er mange blinde slag, og der skal virkelig tænkes over, hvor bolden placeres for bedst muligt at undgå banens mange naturlige udfordringer.
Nogle af disse er de syv store gravhøje, som banearkitekt Henrik J. Jacobsen er sluppet flot fra at placere den kuperede bane omkring. Normalt er sådanne gravhøje fredede naturområder, hvor der ikke må spilles golf i nærheden, men Henrik J. Jacobsen og klubben søgte om dispensation og særtilladelse til, at der må spilles fra foden af de markante gravhøje.
Dolly og gravhøjene
Gravhøjene ligger som store og sjove udfordringer og er med til at give banen ekstra karakter. Eksempelvis er der en historie fra klubben omkring de to høje på Sydbank sløjfens hul 7, som med en god fantasi kan ligne et godt brystparti.
Mange af klubbens mandlige medlemmer har opkaldt hullet efter Dolly Parton, mens andre kalder det for Marylin Monroe. Kært barn har mange navne, men sikkert er det, at gravhøjene er et sjældent syn på en dansk golfbane og dermed ikke lige noget, man som golfspiller ser hver dag, med mindre man ligefrem er medlem i Ørnehøj.
Klubben i det nordjyske har 1.450 medlemmer og som en af de få kører klubben stadig med indskud. Der skal betales 3.000 kroner ved indmeldelse, som er sjældent set i disse tider.
Banen har sin oprindelse tilbage i 1991, da de første ni huller, nu Gistrup-sløjfen, blev taget i brug i maj 1993. Herefter fulgte ni huller mere i form af Sydbank-sløjfen i september samme år. I 2006 kom så de sidste ni huller, som kaldes Hasselgren-sløjfen.
Jubilæum i 2016
Banen, der således står foran sit 25 års jubilæum i 2016, er virkelig kuperet, og på flere af hullerne er der en skøn udsigt hen over Aalborg. Banen i sig selv er en stor udfordring, og den bliver ikke nemmere af, at der på de højeste punkter ofte er meget vind i spil.
Greens er gode, og flere af dem hører til i den lille ende af skalaen rent størrelsesmæssigt. Generelt set er banen ratet lavt i forhold til sværhedsgrad, hvilket kan være på grund af banens beskedne længde, men med mindre det er en vindstille dag, kan der være bank i luften til selv den mest kompetente golfspiller.
Der startes stille og roligt ud med et middelsvært dog-leg højre par 4 hul. Faren her er de otte bunkers, der er placeret på hullet, men ellers er første hul til at have med at gøre.
For-ni er meget åben og som resten af anlægget også kuperet, hvor der stilles store krav til fysikken. Nu følger to par 5 huller på ca. 450 meter. De spilles dog længere i det bakkede terræn, og den første smag af gravhøj kommer.
Hul 3 er banens sværeste og ikke uden grund. På fairway fra hul 4 er der en mageløs udsigt over Aalborg, som virkelig skal nydes. Generelt set er for-ni flot rent udsigtsmæssigt, og som hele banen udfordrende. Særligt på hul 7, et relativt kort par 4 hul på 328 meter, ville det være en fordel med et godt banekendskab. I andetslaget er det umuligt at se greenen, da det går meget stejlt op ad, og dermed er det også svært at bedømme længden.
Der er tre par-3 huller på de første ni, men de er på ingen måde nemme, da greens er kuperede og drilske.
Særpræget par 5-hul
Gistrup-sløjfen begynder med et svært og samtidig særpræget par 5-hul. Der er ikke mange ben i drivet, men i andetslaget er en stor bakke i spil, hvorfor der ikke skal slåes for langt. Greenen ligger i et lyngareal med tætpakkede buske og er meget svær at komme til.
Herefter følger hul 11, hvor der højt oppe fra drives ned mod fairway og videre til endnu en ”blind” green. Bag-ni er noget mere lukket end for-ni, men stadig en ligeså stor udfordring.
Der er ikke meget vand i spil på banen, men på hullerne 15, 16 og 17, som ligger i et lille hyggeligt hjørne for sig, er der en stor hazard i spil. Hjørnet består af et par 3, 4 og 5-hul og er en oplevelse – og næsten i læ for vinden.
Generelt er der mange sjove, varierede og gode huller i Ørnehøj, hvor ingen huller er ens, hvilket gør banen til en oplevelse. Der sluttes af med et dog-leg højre par-4 hul, hvor greenen igen er svær at komme til omkranset af træer.
Når banen skal spilles anden gang, vil scoren forhåbentligt være bedre. Et godt banekendskab er som sagt en stor fordel omkring højene med ørnene.
FAKTA
Ørnehøj Golfklub:
Gammel Lundegårde 70, 9260 Gistrup.
Tel: 98314344. www.ornehojgolfklub.dk
Vis kommentarer